Drugsgebruik onder jonge jongeren in Kaag en Braassem!

Beste mensen,

Doordat het in illegale circuit zit ontbreken exacte gegevens met betrekking tot drugsgebruik onder jong volwassenen. Toch gaan de seinen op rood. Wij krijgen steeds meer signalen dat jonge jeugd niet meer aan het experimenteren is met partydrugs, maar het normaal begint te worden tijdens een avondje uit. Ook concurreert de prijs van een pilletje tegenwoordig met een drankje.

Met name onder jonge jeugd is het een thema. Onder de oppervlakte. Veelal buiten het zicht van ouders. Het ‘mijn kind doet dat niet’ syndroom is hardnekkig in onze gemeente. Het gesprek moet op gang komen. Uw kind gebruikt wellicht/waarschijnlijk ook.

In korte tijd kregen wij signalen vanuit Bureau Halt, Brijder (verslavingszorg), de wijkagenten, het jeugd en jongerenwerk, verschillende ongeruste ouders en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Het onderwijs, de horeca en de jeugdsociëteiten onderkennen deze verschuiving. Het drugsgebruik onder jonge jeugd is fors in opkomst. Ook in Kaag en Braassem. We willen daar gezamenlijk iets aan doen.

Op maandag 25 februari ondertekenen diverse partijen een intentieverklaring. Hierin staat dat wij samen ten strijde trekken tegen overmatig drank- en druggebruik bij jonge jeugd. De ondertekening is om 13.00 uur in het Bonaventura college, Schoolbaan 1 in Roelofarendsveen.

Maatschappelijke Agenda

In de Maatschappelijke Agenda voor onze gemeente is binnen het thema gezondheid en bewegen, de alcohol- en drugspreventie een belangrijke opdracht. Wij geloven dat door samenwerking veel meer effect bereikt kan worden en dat de volgende rekensom geldt: 1 + 1 = 3. Het CJG heeft het initiatief genomen en een aantal partijen bij elkaar gebracht die een rol kunnen hebben in alcohol- en drugspreventie.

 Startbijeenkomst

Iedereen pakt zijn verantwoordelijkheid vanuit haar eigen rol. De ondertekening van de intentieverklaring is het startsein van deze samenwerking. In deze bijeenkomst maken we als organisaties duidelijk waar wij voor staan. De intentieverklaring die we ondertekenen wordt direct vertaald in een aantal concrete activiteiten die de komende weken en maanden gaan uitvoeren. Hierover kunt u binnenkort ook meer lezen in het Witte Weekblad.

 Deelnemers

De volgende organisaties hebben inmiddels laten weten de intentieverklaring te ondertekenen: Politie, Jeugd- en Jongerenwerk, Brijder Jeugd, Horeca Kaag en Braassem, Halt, Centrum voor Jeugd en Gezin, Bonaventura College Roelofarendsveen, SplotsZ, Het Farm, Meddle en gemeente Kaag en Braassem. En er kunnen nog altijd partijen aansluiten.

Samen werkt beter!

Floris

Deel dit bericht met anderen:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Hyves
  • email
  • Print

Reacties zijn gesloten