Laatste tweets
 1. FlorisSchoonderwoerd
  FlorisSchoonderwoerd: Ongelooflijk eervol, de eerste handeling mogen doen om te komen tot Hospice Amandi @KaagenBraassem. Een plek waar m… https://t.co/QgkYOxOuTG

 2. FlorisSchoonderwoerd
  FlorisSchoonderwoerd: @NOS Verdrietig nieuws. En wat een matig artikel @NOS Denk dat er nog wel wat andere items zijn die gemeld kunnen… https://t.co/hJWEzDNwxI

 3. FlorisSchoonderwoerd
  FlorisSchoonderwoerd: Bodemdaling! Klimaatadaptatie! Biodiversiteit! In het middelpunt van het politieke debat. Voor de één het belangrij… https://t.co/jrCcCK9g2H

DUURZAME SCHOOL IN HOOGMADE EN LEVENSLOOPBESTENDIG BOUWEN

Erg gaaf. Bij elke fase van de bouw van de nieuwe school in Hoogmade gaat er een drone de lucht in om de vorderingen vast te leggen. Telkens mooie plaatjes. Na een intensieve periode van voorbereiden, varianten verkennen, onderhandelen, uitwerken van de plannen, rekenen, tekenen en de ingewikkelde/langdurige ruimtelijke procedures is de bouw nu in volle gang.

We hopen en verwachten dat het nieuwe gebouw van Ter Does komende zomer klaar is en in gebruik genomen kan worden. Een multifunctioneel gebouw, geschikt voor modern onderwijs (de hele 0-12 leerlijn), in de toekomst indien gewenst breder inzetbaar.
En, de meest duurzame school in Kaag en Braassem. Het geld wat er straks naar de school gaat komt ten goede aan het onderwijs van de kinderen i.p.v. dat het door de schoorsteen verdwijnt. De gemeente heeft hierin haar nek uitgestoken en het schoolbestuur investeert volop mee. Door het plaatsen van veel zonnepanelen haalt deze school de gewilde status van energieneutraal.

RUIMTE VOOR GEZINNEN DOOR DOORSTROMING
Nadat de nieuwe school in gebruik genomen is zal, als de procedures zijn doorlopen, Woondiensten Aarwoude op de locatie van de oude school een aantal compact/comfortwoningen bouwen. Badkamer én slaapkamer op de begane grond.

We zullen deze woningen met voorrang toewijzen aan senioren uit Hoogmade (stromen door uit gezinswoningen die beschikbaar komen voor gezinnen). Als er niet voldoende senioren uit Hoogmade inschrijven (wat gezien de behoefte niet te verwachten is) zal de inschrijving worden opengesteld voor senioren uit Kaag en Braassem.

Samenwerken aan onderwijs; aan doorstroming in Hoogmade; aan het voorzien in een woonbehoefte zodat Hoogmadenaren die op leeftijd raken in hun eigen woon en leefomgeving oud kunnen worden; ruimte maken voor jonge gezinnen; en werken aan duurzaamheid!

Win, win, win, win situatie!

Deel dit bericht met anderen:
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Hyves
 • email
 • Print

Reacties zijn gesloten