Laatste tweets
 1. FlorisSchoonderwoerd
  FlorisSchoonderwoerd: Ongelooflijk eervol, de eerste handeling mogen doen om te komen tot Hospice Amandi @KaagenBraassem. Een plek waar m… https://t.co/QgkYOxOuTG

 2. FlorisSchoonderwoerd
  FlorisSchoonderwoerd: @NOS Verdrietig nieuws. En wat een matig artikel @NOS Denk dat er nog wel wat andere items zijn die gemeld kunnen… https://t.co/hJWEzDNwxI

 3. FlorisSchoonderwoerd
  FlorisSchoonderwoerd: Bodemdaling! Klimaatadaptatie! Biodiversiteit! In het middelpunt van het politieke debat. Voor de één het belangrij… https://t.co/jrCcCK9g2H

Langer thuis blijven wonen! -> Blijverslening

Vanaf 2018 lanceert de gemeente de Blijverslening
De blijverslening is een lening voor inwoners die niet meer bij de bank terecht kunnen voor een hypotheek of lening, maar wel hun woning levensloopbestendig willen maken of vanwege lichamelijke beperkingen willen aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een slaapkamer of badkamer op de begane grond of aan het verwijderen van drempels. Ook als u de woning wilt aanpassen om mantelzorg te krijgen/te verlenen, kunt u gebruik maken van deze blijvers lening. De gemeente heeft hiervoor afspraken gemaakt met de Stichting Volkshuisvesting Nederland (SVN).

Welke mogelijkheden zijn er?
De lening kan via een hypotheek of als gewone lening (consumptief) worden afgesloten. De gewone lening is bedoeld voor kleine aanpassingen aan de woning met een minimum bedrag van € 2.500,- en maximaal € 10.000,-. De hypotheek variant is wat uitgebreider en bedoeld voor inwoners die hun woning willen aanpassen tot maximaal € 30.000,-.

Wat zijn de voorwaarden?

• U heeft een koop (eigen) woning.
• Huurt u een woning die u wilt aanpassen dan dient u toestemming te krijgen van de eigenaar. De lening komt namelijk op naam van de eigenaar.
• Het maximale jaarinkomen mag niet hoger zijn dan € 46.263,- per huishouden.
• Er is een lijst waarop staat wat u mag/kan aanpassen.
Hoe werkt het??U meldt zich bij de gemeente Kaag en Braassem. De gemeente kijkt samen met u naar de plannen die u heeft met uw woning, waarna bepaald wordt of u in aanmerking komt voor de blijverslening.

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen over de blijverslening dan kunt u contact opnemen met de gemeente via info@kaagenbraassem.nl of telefonisch met de klantenadviseurs via 071-3327272. U kunt voor meer informatie over de blijverslening de website SVN.nl bezoeken.

Wonen gericht op de toekomst
Senioren blijven steeds langer in hun eigen huis wonen. Om die reden zijn ook Stichting MeerWonen en De Spil in samenwerking met de woningcorporaties een onderzoek gestart “Wonen gericht op de toekomst”. Met dit onderzoek willen zij onder andere graag weten of alle mogelijkheden die er zijn om ook op langere termijn in de woning te kunnen blijven wonen benut worden . Of misschien denkt de bewoner zelfs wel eens na over verhuizen? De uitkomsten van dit onderzoek geven hun inzicht in de woonwensen van de huurders en meer duidelijkheid over welke vragen er bij de huurders leven. Op langere termijn kunnen zij op basis van deze informatie bepalen waaraan de nieuwe woningen moeten voldoen, om langer zelfstandig te kunnen wonen. Dit project start vanaf januari 2018.

Deel dit bericht met anderen:
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Hyves
 • email
 • Print

Reacties zijn gesloten